Thursday, February 04, 2016

Minimalist in Montreal


Love this inspired transformation of an 1880s Montreal rowhouse by Mark Fekete and Viviana de Loera, co-founders of interdisciplinary design firm MARK + VIVI. Especially like the clever use of recycled materials in the kitchen. Fantastic. More here on Dwell.

(photography by adrien williams)

Mark Fekete and Viviana de Loera, co-founders of interdisciplinary design firm MARK + VIVI, happily took on the challenge of building their dream home in a transitioning Montreal neighborhood. Working with a relatively small footprint that gave them just 1,100 total square feet of finished living space, the couple used simple and minimal materials to embrace and celebrate the original character of the 1880 home. Space was thoughtfully maximized by opening up the ceiling to expose both the original and new beams, removing partition walls to create an open floor plan, and converting the crawlspace beneath the home into usable storage. The result is a bright, quirky, and imaginative blend of old and new.
- See more at: http://www.dwell.com/renovation/article/old-row-house-montreal-gets-colorful-modern-upgrade#11
Mark Fekete and Viviana de Loera, co-founders of interdisciplinary design firm MARK + VIVI, happily took on the challenge of building their dream home in a transitioning Montreal neighborhood. Working with a relatively small footprint that gave them just 1,100 total square feet of finished living space, the couple used simple and minimal materials to embrace and celebrate the original character of the 1880 home. Space was thoughtfully maximized by opening up the ceiling to expose both the original and new beams, removing partition walls to create an open floor plan, and converting the crawlspace beneath the home into usable storage. The result is a bright, quirky, and imaginative blend of old and new.
- See more at: http://www.dwell.com/renovation/article/old-row-house-montreal-gets-colorful-modern-upgrade#11

Mark Fekete and Viviana de Loera, co-founders of interdisciplinary design firm MARK + VIVI, happily took on the challenge of building their dream home in a transitioning Montreal neighborhood. Working with a relatively small footprint that gave them just 1,100 total square feet of finished living space, the couple used simple and minimal materials to embrace and celebrate the original character of the 1880 home. Space was thoughtfully maximized by opening up the ceiling to expose both the original and new beams, removing partition walls to create an open floor plan, and converting the crawlspace beneath the home into usable storage. The result is a bright, quirky, and imaginative blend of old and new.
- See more at: http://www.dwell.com/renovation/article/old-row-house-montreal-gets-colorful-modern-upgrade#11
Mark Fekete and Viviana de Loera, co-founders of interdisciplinary design firm MARK + VIVI, happily took on the challenge of building their dream home in a transitioning Montreal neighborhood. Working with a relatively small footprint that gave them just 1,100 total square feet of finished living space, the couple used simple and minimal materials to embrace and celebrate the original character of the 1880 home. Space was thoughtfully maximized by opening up the ceiling to expose both the original and new beams, removing partition walls to create an open floor plan, and converting the crawlspace beneath the home into usable storage. The result is a bright, quirky, and imaginative blend of old and new.
- See more at: http://www.dwell.com/renovation/article/old-row-house-montreal-gets-colorful-modern-upgrade#11
Mark Fekete and Viviana de Loera, co-founders of interdisciplinary design firm MARK + VIVI, happily took on the challenge of building their dream home in a transitioning Montreal neighborhood. Working with a relatively small footprint that gave them just 1,100 total square feet of finished living space, the couple used simple and minimal materials to embrace and celebrate the original character of the 1880 home. Space was thoughtfully maximized by opening up the ceiling to expose both the original and new beams, removing partition walls to create an open floor plan, and converting the crawlspace beneath the home into usable storage. The result is a bright, quirky, and imaginative blend of old and new.
- See more at: http://www.dwell.com/renovation/article/old-row-house-montreal-gets-colorful-modern-upgrade#11

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...